Je kunt niet alleen toehoren, je moet aan de bak

moeder van jongen (10)

Marianne Pigmans Ervaringen, workshop

Het is fijn dat er met zo’n klein clubje tijd en aandacht is voor je persoonlijke verhalen, maar ook even confronterend, want je kunt niet alleen toehoren en je moet aan de bak. Maar daar zaten we tenslotte ook voor en dat maakt het zeker waardevol!

Het is fijn om de theorie erachter weer een keer uitgelegd te krijgen, in het kader van “boos”, het is fijn om te begrijpen waarom hij boos doet en niet alleen maar te denken dat het lastig is om mee om te gaan. Het zal nog wel een proces worden om hem meer bij zijn gevoel te laten komen, maar we gaan hiermee aan de slag.

Sommige adviezen zijn open deuren, maar ik weet dat, hoe vaker is ze hoor, hoe meer ze beklijven en het fijn is om ze met een (eigen)voorbeeld erbij te visualiseren. En soms zie ik het ook niet, de blinde vlek voor je eigen kinderen. Die bewustwording geeft me ook vertrouwen.

Ik ben benieuwd wat er de volgende keer (met me) gebeurd als hij daadwerkelijk weer zo’n ontploffing heeft, of het dan ook gaat lukken, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dank je wel voor je tijd, inzet en luisterend oor.

P.B