“ Met Nieuwe Maan,
staat de Maan ‘tussen’ de aarde en de zon,
waardoor ze niet te zien is.
Een nieuw begin van de maancyclus.
Het is een bijzonder krachtig moment.
Je kunt deze kracht van de maan gebruiken,
door dan nieuwe intenties en wensen uit te spreken,
en nieuwe activiteiten te plannen.
Hier vind je een ritueel die je alleen of samen kunt doen.”

Wat heb je nodig?

  • Een vuur
  • Kom met water
  • papier/ takjes of ander natuurlijk brandbaar materiaal

Als het Nieuwe Maan is, staat de Maan ‘tussen’ de Aarde en de Zon. De zijde die naar ons is toegekeerd is volledig in duisternis gehuld. Het is een nieuw begin van de maancyclus. Je zou het kunnen vergelijken met de energie van de lente. Een krachtig moment om nieuwe intenties en wensen uit te spreken en nieuwe activiteiten op te starten.

Dit kun je onder andere doen stil te staan waar je dankbaar voor bent. En deze dingen te gebruiken om te zien wat belangrijk is voor jou. Vragen die je hierbij kunnen helpen: wat kost jou energie en wil je loslaten? Wat geeft jou energie en wil je juist meenemen? En wat zou je graag verder willen ontwikkelen de komende tijd?

Wat wil je loslaten?

Je kunt het extra kracht geven door een vuur te maken. Alleen of samen met je gezin. Als het vuur brand, spreek eerst uit wat je los wil laten. Waar je vanaf wilt. Dit kan van alles zijn. Grote dingen, maar ook kleine. Terwijl je dit uitspreekt gooi je dit met een beetje water in het vuur. Gewoon door je hand in een kom water te houden en hiervan wat in het vuur te gooien. Blijf rond gaan totdat je alles wat je los wil laten in het vuur heb gegooid.

Wat wil je verder ontwikkelen?

Word dan stil en neem de tijd om stil te staan bij de dingen die je juist wél wilt meenemen en je verder zou willen ontwikkelen. Ook dit kunnen grote dingen zijn, maar ook kleine dingen. Pak voor ieder ding een stokje of iets anders dat brandbaar is, en blaas dit in het stokje. Spreek het uit en leg het in het vuur.

Samen

Indien je het samen doet en een ander herkent iets, kan hij of zij dit extra kracht bijzetten door dit te bevestigen. Door ook een beetje water in het vuur te gooien en dit uit te spreken. Of door ‘repray’ of  ‘ik ook’! te roepen.

Als je het spannend vind om uit te spreken waar anderen bij zijn, kan het ook in stilte. Het gaat om de intentie.

Nog vragen?

Lukt het niet? Is er iets onduidelijk?