Vele kleine feestjes maken één groot feest!
Doe je ook mee? “

Sinds een aantal jaren vier ik samen met mijn kinderen Samhain, een bijzonder mooi jaarfeest om te vieren. Samhain is een oud Keltisch nieuwjaarsfeest. Men vierden op 31 oktober de overgang van de zomer naar de winter periode. Daarnaast geloofden ze dat nu het licht steeds schaarser wordt, de sluier tussen wie leeft en wie niet leeft erg dun is. Dat de ‘deur’ naar de onderwereld, een klein stukje open staat waardoor het voor de zielen van de doden mogelijk is om naar onze wereld te komen. Om mooi moment om bij stil te staan en je overleden dierbaren te eren.

Een paar jaar geleden vierde ik het met de Jonge Gelukzoekers en dat was zo mooi dat ik besloot het nog iets grootser aan te pakken. Dat was zo fijn en mooi om te doen dat ik het sindsdien elk jaar weer doe.

Hoe dan? Ik heb een serie inspiratie mails gemaakt. Boordevol inspiratie en rituelen die je ter voorbereiding kunt doen en op de avond zelf.  Want hoe mooi zou het zijn als het veld van lichtjes het hele land over zou gaan? Er in verschillende tuinen en balkons de lichtjes worden ontstoken en we stil staan bij ieder die er niet meer is. Apart maar toch samen. Zo mooi!

Voor wie?

Iedereen die graag stil zou willen staan bij overleden dierbaren en Samhain zou willen vieren maar geen idee heeft hoe je dit vorm zou kunnen geven en/of op zoek is naar meer inspiratie.

Wat kun je verwachten?

Samhain is alweer geweest. Maar mocht je het fijn vinden om in 2022 ook of weer mee te doen: dan kan dat! Hieronder kun je je eenvoudig aanmelden. Dit is eenmalig, gratis en voor niks. Na Samhain 2022 ontvang je geen mails meer tenzij je hebt aangegeven ook in het vervolg de inspiratie mail te willen ontvangen.

Vanaf de week voor Samhain, dus vanaf 24 oktober, ontvang je elke ochtend van mij een e-mail. Boordevol informatie over de achtergrond van het feest plus een ritueel die je zou kunnen doen ter voorbereiding of voor de avond zelf.

Zodat je zondag 31 oktober zelf je eigen avond kunt samenstellen.
Op een voor jou en je gezin passende manier.

Aanmelden