Samhain is een oud Keltisch nieuwjaarsfeest. Het wordt gezien als de voorloper van Halloween. Men vierden op 31 oktober niet alleen de overgang van de zomer naar de winter periode. Maar ze geloofden, dat nu het licht steeds schaarser wordt, de sluier tussen wie leeft en wie niet leeft dunner word. Dat de ‘deur’ naar de onderwereld, een klein stukje open staat waardoor het voor de zielen van de doden mogelijk is om naar onze wereld te komen. En niet alleen de Kelten… ook de Christenen (Allerzielen) en de Mexicanen (Día de Muertos) staan hier in deze periode bij stil. Een mooi moment om stil te staan en je overleden dierbaren en voorouders te eren.

Al vele jaren vier ik samen met mijn kinderen Samhain, een bijzonder mooi jaarfeest om te vieren. Tijdens één van de eerste Jonge Gelukzoekers besloot ik het ook samen met de kinderen te vieren en dit was een enorm succes. Sterker nog, het werd een terugkomend jaarlijks feest waar de kinderen naar uitkeken. Ze vroegen er geregeld naar. Ze bleken het erg fijn te vinden om bewust stil te staan bij de dood. Herinneringen op te halen aan overleden opa’s, oma’s, huisdieren of andere dierbaren. Herinneringen te delen. Dat gebeurde niet zo vaak.

En ik heb ook gemerkt dat veel volwassenen het fijn vinden maar ook heel lastig. Want hoe doe je dat dan? Wat kan ik wel en niet doen? Ze zoeken inspiratie om dit vorm te geven.

Om je hierin te ondersteunen heb een serie inspiratie mails gemaakt waarin ik meer vertel over de achtergrond en rituelen toevoeg die je samen met je kinderen zou kunnen doen. Handvatten biedt hoe je het gesprek hierover zou kunnen voeren.

Voor wie?

Iedereen die graag stil zou willen staan bij overleden dierbaren en Samhain zou willen vieren maar geen idee heeft hoe je dit vorm zou kunnen geven en/of op zoek is naar meer inspiratie.

Wat kun je verwachten?

Hieronder kun je je eenvoudig aanmelden. Dit is eenmalig, gratis en voor niks. Na Samhain ontvang je geen mails meer tenzij je hebt aangegeven ook in het vervolg de inspiratie mail te willen ontvangen.

Vanaf de week voor Samhain, dus vanaf 24 oktober, ontvang je elke ochtend van mij een e-mail. Boordevol informatie over de achtergrond van het feest plus een ritueel die je zou kunnen doen ter voorbereiding of voor de avond zelf.

Zodat je  31 oktober zelf je eigen avond kunt samenstellen. Op een voor jou en je gezin passende manier.

Aanmelden

Let wel! De samhain mailing van 2022 is net afgelopen. Als je je nu inschrijft ben je lekker op tijd en ontvang je de inspiratiemail automatisch in 2023.

Natuurlijk respecteer ik jouw privacy.
Check it out in mijn verklaring!