Hoe kwam je op het idee om te gaan vuurlopen?

Tijdens mijn opleiding kindercoaching was Peggy Dylan gastdocent. Peggy is de moeder van het vuurlopen in het westen, oprichtster van Sundoor International Firewalking School. Zij verzorgde een trainingsblok van 2 dagen en die was mindblowing.

Ik weet nog dat ik de avond ervoor in bed lag en dacht: ‘ Waarom ga ik dit in hemelsnaam doen?
Wáárom…..?’ Een oude valkuil van mij om altijd alles te willen snappen. En niet alleen dat. Het moet ook nut hebben en te verklaren zijn. Toen ik mij dat besefte nam ik een besluit: ik ga het wel zien. Ik ga het gewoon ervaren ook al snap ik er geen klap van.

Peggy zorgde voor een enorme shift. Ze heeft enorm veel humor, is recht door zee en gelooft tot in haar tenen in jouw kunnen. Ook al zet je daar zelf vraagtekens bij.

Ze liet mij ervaren dat slechte keuzes niet bestaan. Dat er geen slagen en falen is. Dat niets onmogelijk is. Behalve dan, in je hoofd. Dat als je je focust, je zoveel kracht hebt dat je pijlen kunt breken en rebars kunt buigen. En ik besefte mij dat, ook al vind ik iets spannend, ik kan toch een stap kan zetten.

De ervaring van het hele weekend was zo intens en wortelde zo in mijn hele lijf dat ik wist: dit gun ik zoveel anderen ook. Dus toen ik wegging bij mijn oude werkgever en de mogelijkheid kreeg om een opleiding te volgen was de keuze snel gemaakt. En besloot ik de SUNDOOR Firewalk instructoropleiding te gaan doen bij Peggy in Schotland. Op een prachtige plek: Lendrick Lodge.

Toen ik landde in Edinburgh was het eerste bordje die ik zag: “ After this point, there is no way back” En ik wist dat het waar was…