Als moeder wil je niets liever,
dan dat je kind zichzelf kan zijn.
Vol zelfvertrouwen.
Zich vrij voelt zich te uiten.
En zich ontwikkelt tot iemand,
die volledig op zijn of haar eigen benen staat.
Gelukkig is. Speelt.

Guess what….
jouw kind wil niets liever voor jou…

En…. wat let je?

Veel moeders zie ik maar doorgaan ook al gaat het ten koste van hen zelf. Draaien overuren om alle ballen in de lucht te houden. Leggen de lat hoog. Voelen zich schuldig als ze een keertje voor zichzelf iets gaan doen of hun huis niet aan kant is.

Zwijgen over de dingen die niet lekker lopen. Je kind is immers het mooiste, de leukste en liefste van allemaal. Dan ga je niet klagen over de woede uitbarstingen, het chronisch tekort aan slaap, dat je het beu bent om steeds maar weer al die labels uit elke trui te moeten knippen. Over het feit dat je hem of haar soms achter het behang kan plakken of de moed je soms in de schoenen zakt… Nouja… behalve dan op  speciale besloten facebookgroepen…

Luister….

Vaak is het een fase… écht. En daarmee wil ik het niet kleiner maken dan het is. Maar ik wil het zeker ook niet groter maken. Of moeilijker. Of zwaarder… Of….

Kijk ook hoe het staat met jouw draaglast-draagkracht balans en onderzoek hoe je hier meer evenwicht in kunt krijgen. Je vindt hem hieronder. En mocht het niet helemaal lukken, of je vindt het fijn als iemand met een frisse blik met je meekijkt, neem dan vooral contact op. Vaak is één gesprek al genoeg om verder te kunnen. Dan kom je met meer zelfkennis en ervaring alweer een stuk verder. Dat is geen falen. Dat is ongelofelijk moedig.

 • Draagkracht - Draaglast

  Deze oefening geeft inzicht in jouw energiebalans: wat kost jou energie en wat geeft jou energie?

En soms…ja… soms is er meer nodig.

Speciaal voor moeders

Geregeld zijn je kinderen in staat om het bloed onder je nagels vandaan te halen. Weten ze je precies te raken… Word je geconfronteerd met je diepste angst. Zie je het soms niet meer.

Dat komt omdat onze kinderen meesters zijn in spiegelen. Kinderen zijn geweldige waarnemers en kopiëren wat wij doen maar ook wat we niét doen. En let wel: kinderen nemen niet alleen letterlijk waar, ook op onbewust niveau kopiëren ze ons denken, onze overtuigingen en onze gevoelens en maken dit vervolgens zichtbaar. Het is alsof je kind een levensgrote spiegel voor je houdt en je naar jezelf laat kijken, in volle glorie. Dus óók de dingen die je liever niet (meer) wílt zien, jouw blinde vlek(ken). Dat kan heel confronterend zijn. En…. prachtige leermomenten!

Als je dit wilt doorbreken, dan zul je in deze spiegel moeten kijken. In deze spiegel kijken, vergt moed! Maar bedenk ook: hoe meer je in die spiegel kijkt, dit onderzoekt en opruimt, hoe meer ruimte, vertrouwen en ontspanning er voor jezelf én je kind ontstaat. Eigenlijk is het een enorm cadeau. Dit zal positief doorwerken in je hele gezin.

Wat kun je verwachten?

Ik ga naast je staan voor die spiegel en samen creëeren we inzicht en overzicht. Ik bied je krachtige handvatten en oefeningen om oude patronen te doorbreken. Rommel uit het verleden op te ruimen zodat je steeds meer jouw ruimte in kan gaan nemen en je weer vertrouwen krijgt in eigen kunnen.

Mogelijkheden bespreken?

Heb je nog vragen, stel ze gerust. Er is veel mogelijk en ik denk graag met je mee.

Aanpak
 • Kennismaken

  Gratis & vrijblijvend

 • Ontdekgesprek

  Inzicht & bewustwording

 • Focus

  Voorstel op maat

 • Aan de slag!

  in beweging

 • Je eigen pad

  naar ontwikkeling & groei

Tarieven
 • Kennismaken
  gratis
  Voor als je wilt kennismaken en meer wilt weten over mijn werkwijze (max. 30 min)

  Telefonisch of via skype/ facetime

 • Ontdekgesprek
  80,-*
  Voor als je een hulpvraag wilt voorleggen en uitgebreid wilt bespreken (1,5 – 2 uur).
  * Let wel:  Mocht je besluiten n.a.v het voorstel op maat, een traject te volgen, vervallen deze kosten. Die zijn dan voor mijn rekening.

 • Coachtraject op maat
  Op aanvraag
  De kosten zijn afhankelijk van de hulpvraag, wensen, vorm en duur.
 • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW;
 • Afzeggen van een afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang.