dat jullie huis een veilige haven is,
die een basis vormt voor jullie kinderen,
Waar ze zich thuis voelen en zich durven te uiten,
zonder veel strijd of ruzie.
Zodat jullie kind zich vrij kan ontwikkelen,
tot wie hij of zij werkelijk is.

Dat begint met goede zelfzorg.
Want een ontspannen moeder,
die ook tijd neemt voor zichzelf,
vormt het fundament van het gezin.

Veel moeders gaan maar door

Ook al gaat het ten koste van hen zelf. Draaien overuren om alle ballen in de lucht te houden. Leggen de lat hoog. Voelen zich schuldig als ze een keertje voor zichzelf iets leuks gaan doen of hun huis niet aan kant is. Zwijgen als het even niet lekker loopt. Trappen in oude overtuigingen en ingesleten patronen. Vaak levert dit veel frustratie en moedeloosheid op. Daar gáán we weer, verandert er nu nooit iets? Dát gevoel.

Je loopt rondjes maar weet niet goed hoe je hier uit kunt stappen. Het wordt star, serieus, rigide… terwijl je juist op zoek bent naar lichtvoetigheid, naar een flow, naar verbinding… naar plezier…

Het kan ook anders

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Het kan ook samen. Speels. Ontspanen. En met meer plezier.

Niet praten maar doen

Ik werk verlangings- en ervaringsgericht, daarmee bedoel ik dat de focus ligt op waar jij naartoe wilt.  Nieuwsgierig. Onderzoekend. Open. Door te doen. Actief. Zo ontdek jij hoe je op een natuurlijke manier wat voor jou werkt en wat niet. Van binnenuit.  Zodat je zelfbewustzijn steeds groter wordt en de verandering blijvend is.

Je leert en ervaart…

 • waar je je op wilt focussen doordat je helder hebt wat voor jou en je gezin belangrijk is en weet je wat dit nu in de weg staat;
 • welke zelfbeeld(en), overtuigingen en gedragspatronen je hebt en weet hoe je deze doorbreekt
 • hoe je met uitdagend gedrag omgaat zonder je macht in te zetten
 • weet je wat jij nodig hebt om je kind goed te ondersteunen en heb je een goede balans gevonden in je draagkracht en draaglast zodat er rust ontstaat.

Aanpak & tarieven in 5 stappen

Het gaat niet zo lekker en je hebt een hulpvraag die je graag wilt bespreken. In een gratis en vrijblijvend telefoongesprek van maximaal 20 minuten maken we kennis. Tijdens dit gesprek kun je vertellen wat er speelt en is er alle ruimte om vragen te stellen. Ik kan meer vertellen over mijn praktijk en aangeven of ik je zou kunnen helpen. Na dit kennismakingsgesprek weet je of je een volgende stap wilt zetten.
Voor het ontdekgesprek stuur ik je een intakeformulier voor een aantal gegevens zoals adres en contactgegevens zodat we hier geen tijd aan kwijt zijn. Daarnaast laat ik je alvast weten welke vragen ik vaak stel zodat je je kunt voorbereiden. Reken erop dat een ontdekgesprek 90 minuten duurt. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en te onderzoeken op welk gebied je hulp zou willen en/of het klikt. Je ziet en ervaart waar en hoe ik werk. Vaak levert dit gesprek al mooie inzichten op en soms is het zelfs al genoeg om verder te kunnen. Pas na dit ontdekgesprek maak je de keuze: wil je verder of stopt het hier? Voor dit gesprek reken ik EUR 80. Mocht je besluiten verder te gaan, dan neem ik deze kosten voor mijn rekening.
Aan de hand van het gesprek geef ik terug wat ik gehoord en en doe een voorstel. Je mag alle tijd nemen om hier rustig over na te voelen en een keuze te maken.
De hulpvraag is duidelijk en we zijn het eens over de richting, we gaan beginnen! Afhankelijk van de wensen en vraag plannen we sessies in. Dit kunnen actieve coachingssessies zijn maar ook ontspanningsessies. Binnen of buiten. Afhankelijk van wat er nodig is. Daarnaast ben ik bereikbaar voor vragen via mail, app en telefonisch.
We ronden het traject gezamenlijk af en nemen weer afscheid.
 • Alle prijzen zijn incl. 21% BTW
 • Afzeggen van afspraken kan kosteloos tot 24 uur van tevoren
 • Een betalingsregeling is altijd mogelijk. Vraag hier gerust naar.

De stap om hulp te vragen kan ontzettend spannend zijn. Je kunt altijd vrijblijvend (gratis) contact met mij opnemen Er is veel mogelijk en ik denk graag met je mee.

Antwoorden op veelgestelde vragen
Over mijn werkwijze
Ja natuurlijk! Als je mij een e-mail stuurt en aangeeft wanneer en op welk nummer ik je het beste kan bereiken dan bel ik je terug.
Ja dat kan! Ik stuur je dan een link per e-mail en een wachtwoord per app/ sms naar een beveiligde videoverbinding.
Nee. De tijd nemen en je veilig voelen is voor mij essentieel om verder te komen. En aangezien ik er niet van hou om op de klok te kijken en geen toverstafje heb, reken ik niet in tijd maar de sessie.
Nee. In de meeste gevallen wordt coaching niet vergoed. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kun je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar. Ik lees ook wel eens dat de kosten voor coaching kunnen worden opgevoerd bij de jaarlijkse aangifte van de belasting. Dit heb ik nagevraagd bij de belastingdienst en zij vertelden mij dat dat alleen kan in bepaalde specifieke gevallen. Ze konden mij geen eenduidig antwoord geven in welke gevallen wel en niet en adviseerden dat mensen dit het beste zelf konden navragen. Soms kan coaching worden betaald uit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Neem contact op met het zorgloket van jouw gemeente of dit in jouw situatie van toepassing is.
Over mijn zienswijze
Eén van de meest gestelde vragen, die ik het moeilijkste vind, om te beantwoorden in woorden. Een poging: Nee. juist niet. Vind ik dan. Het sjamanisme zoals ik die beoefen, bied mij ervaringsgerichte wijsheden en technieken die mij juist met twee benen op de grond heeft gezet. Het heeft mij rust en vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen. Daarvoor zat ik in overleven. Altijd bezig met wat er om mij heen gebeurde, wat de anderen zouden vinden/ denken/ doen. Houvast zoekend in boeken en methodieken, alles willen kunnen verklaren en beredeneren. Het sjamanisme is voor mij een reis naar binnen. Waar ik eerder koos om weg te vluchten, ga ik nu voor de spiegel staan, en heb ik geleerd hier nieuwsgierig en oprecht in te kijken. Om alle gevoelens te verwelkomen i.p.v te doen alsof sommige zoals boosheid en schaamte er niet zijn. Om mijn angsten onder ogen te zien i.p.v. ze te negeren en te ontwijken. Om stil te staan bij wie ik ben i.p.v. de rollen te spelen die ik mij ooit heb aangemeten. Het heeft mij geleerd, dat ik altijd zelf de keuze kan maken. Om uit de rol van slachtoffer te stappen die je klein houd. Om uit de rol van aanklager te stappen, die de schuld bij de ander legt. Om uit de rol van redder te stappen omdat de ander het, net als ik, zelf kan. Hoe meer ik erover nadenk hoe aardser het word 😉 Naar mate je steeds meer, uit je hoofd in je lijf zakt. Hoe steviger je op de grond staat en je stopt met overleven. Is dat spannend? Hell yeah. Want het betekent niet alleen, dat je de controle gaat loslaten en open gaat staan en vertrouwt op je intuïtie. Maar ook dat je de volle verantwoording, gaat pakken over je eigen leven. En dus ook de consequenties accepteert van de keuzes die je maakt. Het heeft mij ook geleerd, dat iedereen en dus ook kinderen en hun ouders over hetzelfde helend vermogen beschikken. En dat ik ze daarmee een stuk verder help dan welke methode dan ook. En ja… daarbij worden krachtige rituelen en technieken gebruikt, die je hersenpan te boven gaan. Maar maakt dat het zweverig? Nee ik geloof het niet.
Over mij
Blijf spelen… is mijn diepste wens. Kunnen en blijven spelen, dat gun ik iedereen. Want dat kan alleen als je lekker in je vel zit. Het is niet niet alleen een bezigheid, het is een state of mind. Spelen is voor mij met wat er (nu) is, actief ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Van passief naar actief. Het zorgt ervoor dat ik op zoek ga naar oplossingen en niet blijft hangen in problemen. Als ik speel ben ik nieuwsgierig en het zorgt ervoor, dat ik nieuwe dingen uitprobeer. Ook als ik het doodeng vind. Dat is wel eens anders geweest… Ik was een meester in het aflezen van anderen. Op zich een geweldige kwaliteit, alleen paste ik mij ook helemaal aan. Wilde voldoen aan de verwachtingen. Ik deed of zei dingen waar ik niet 100% achter stond, om erbij te horen. Ging af op meningen en inschattingen van anderen en negeerde mijn eigen innerlijke kompas. Kortom ik verloor mijzelf. Totdat ik helemaal vast liep en mij realiseerde dat ik wilde leven, in plaats van overleven. Dat ik mijn eigen pad wilde lopen, en niet die van een ander. Doodeng want het betekent ook voor jezelf gaan staan, en de volle verantwoordelijkheid nemen. Maar de wens weer te willen spelen was groter dan de angst en vormde mijn grootste drijfveer om in beweging te komen en op zelfonderzoek uit te gaan. En met succes! Want nu weet ik steeds beter wie ik ben en wat ik kan. Maak ik mijn eigen keuzes en twinkelen mijn ogen weer. En dàt… gun ik iedereen. Blijf Spelen is dus een reminder, iedere dag opnieuw.
Poe heb je even? Laten we het even houden bij de grote en meest invloedrijke van de afgelopen paar jaar. Voor het totale lijstje kun je het beste naar mijn linkedinprofiel. Komt ie:
 • Helemaal jezelf in relatie met anderen van Gordon Communicatie. Hier heb ik leren luisteren 👂;
 • Kunst van Kindercoaching (bestaat inmiddels niet meer) met Christa Wiersma & Jeannette Van Kuik – Stam. Zij hebben samen alles in beweging gezet. Ben daar nog elke dag dankbaar voor 🙏
 • TORI kindercoachopleiding: intensief en prachtig jaar met vele fantastische gastdocenten onder kundige en inspirerende leiding van Christa & Lisanne Stenekes. Kennis gemaakt met familieopstellingen, talentenspel, aikido en natuurlijk: vuurlopen! 🔥
 • SUNDOOR International Firewalking School heeft mij tot in mijn tenen doen beseffen waar je toe in staat bent. Life changing met Peggy Dylan en Stephen Mulhearn in Lendrick Lodge (Schotland). 🌞
 • JIJ Natuurlijk jaaropleiding van Natascha Bruti. Nog steeds geniet ik van alle inspiratie en kennis die ik hier heb mogen op doen. En nog elke dag krijg! 🍀
 • Medicijnwiel bij 4windsenergy een intensieve ervaringsgerichte sjamanistische leerweg onder de bezielende en liefdevolle leiding van Gwen Floch. ✨
 • Energy Healing een vervolgtraining van 4windsenergy op het Medicijnwiel waarin je je specialiseert in de krachtige sjamanistische technieken. 🌈
 • Voel je krachtig & beschermd van 4 windsenergy, training over het terugnemen van je macht, voorouderwerk en veel schaduwwerk.
En daarnaast heb ik mij nog verdiept in de impact van conceptie, zwangerschap en de geboorte, verschillende onstpanningstechnieken geleerd zoals Access Bars en trainingen gevolg over Karakterstijlen, Pesten, Impact van stress, Quiet Kids, Huttenbouwen etc. Enfin, teveel om op te noemen. Of ik inmiddels klaar ben? Dacht het niet. Mijn leergierigheid is groot. En last but not least: de grootste leermeesters zijn toch wel mijn ouders, mijn kinderen en de kinderen die komen in mijn praktijk. Tjonge… de spiegel die zij voorhouden en de wijze dingen die ze mij leren zijn van onschatbare waarde 💕