Voor nieuwsgierige ouders,
die bewust willen stilstaan,
bij het ouderschap,
en op zoek zijn naar informatie,
over de ontwikkeling van kinderen.
Of naar handvatten,
om jullie kind te ondersteunen.
geeft metJANNE interactieve avonden,
en deelt verschillende inspiratie.

Doen

Kijken

 • Handmassage

  Cadeautje van mijn collega Anja van Wijk van Avontuur Kindercoaching.

  ” Geen hand geven, niet hoesten in je hand, je handen goed wassen, enz. Samen met je kind zit je in een hele nieuwe situatie. De handen van jouw kind vertellen je hoe het gaat. Zie je ontspannen handen? Gebalde vuisten? Wriemelvingers van spanning? Je kunt je kind vertellen dat het goed komt, dat je kind veilig is en zich mag ontspannen, maar vaak komen woorden niet echt binnen. Samen met Miranda heb ik dit filmpje gemaakt. Je leert stap voor stap hoe je de handen van je kind (of partner!) kunt masseren.  Door deze handmassage geef je jouw aandacht. In deze tijd geeft oprechte aandacht een gevoel van veiligheid en kan troostend werken. Een cadeautje om te mogen ontvangen. Kies een fijne olie. Veel plezier samen!”

Lezen

Heel graag deel ik informatie ter inspiratie en kan het niet vaak genoeg zeggen: neem de informatie, ideeën en mogelijkheden tot je en haal eruit wat goed en passend voelt voor jullie, de rest laat je liggen…

Naast blogs, schrijf ik handouts en heb ik een e-book geschreven. Die vind je hieronder:

 • Tips ter ondersteuning van Stille kinderen

  Een uitgebreid e-book over hoe je stille introverte kinderen kunt begeleiden.

  ” Wat heb je een prachtig e-book gemaakt. Ik ben er meestal niet zo’n fan van, maar deze vind ik echt een toegevoegde waarde hebben. Ik heb hem dan ook met veel plezier gelezen.”

  ” Wat een ‘tering’ goed boekje heb je geschreven! (wanneer ik echt enthousiast ben, verval ik terug in ’t Haags!) Duidelijker kun je het niet krijgen. Echt heel mooi.”

  ” Wat een gaaf e-book! Ik heb het gedownload en in 1x doorgelezen! Mooi en waardevol.

 • Huilen

  Twee jaar heb ik met veel plezier avonden georganiseerd over huilen. Veel ouders vinden het heel moeilijk als hun baby/ kind huilt. Zeker als ze geen idee hebben waardoor het komt. Huilen doet iets met je. Het kan onzekerheid en stress geven: is er iets aan de hand? Doe ik iets verkeerd? Meer kennis over huilen geeft meer ontspanning en vertrouwen.

  Ik ben gestopt met het actief aanbieden van deze avonden vanwege tijdgebrek. Maar aangezien ik het nog steeds belangrijk vind om meer informatie over huilen met ouders te delen en ze te inspireren, kun je hier het informatieblad die ik ouders na afloop aanbood, hier vinden. Mocht je er vragen over hebben of behoefte hebben aan ondersteuning. Neem gerust contact op.

Inspiratie mail

Maandelijks verstuur ik per e-mail tips, kennis en informatie voor meer plezier en ontspanning. Als je die wilt ontvangen, schrijf je dan in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Inspiratie

Ik deel heel graag mooie dingen. ook van derden. Als je iets moois weet: aarzel niet om mij dit te laten weten. Dan voeg ik het toe. Leuk!

Mooi‘s van collega’s

Collega’s/ vrienden/ kennissen die hele leuke dingen organiseren:

 • Humanity Challenge: mijn collega ondernemer en fotograaf Ruben Timman uit Magazijn14, heeft deze prachtige challenge opgezet: samen zorgen voor een mooiere wereld.
 • Natuurlijke Flow: prachtig online aanbod van collega Judith Penninx
 • Theaterles van Buro Bis: de theaterlessen van Buro Bis op instagram zijn geweldig voor kinderen van groep 3-5.