logo

Inspiratie

 

“Mis het niet, laat je raken….”
– Loesje-

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: neem de informatie, ideeën en mogelijkheden tot je en haal eruit wat goed en passend voelt voor jullie, de rest laat je liggen…

> Stille Kinderen

” Wat heb je een prachtig e-book gemaakt. Ik ben er meestal niet zo’n fan van, maar deze vind ik echt een toegevoegde waarde hebben. Ik heb hem dan ook met veel plezier gelezen.”

” Wat een ‘tering’ goed boekje heb je geschreven! (wanneer ik echt enthousiast ben, verval ik terug in ’t Haags!) Duidelijker kun je het niet krijgen. Echt heel mooi.”

” Wat een gaaf e-book! Ik heb het gedownload en in 1x doorgelezen! Mooi en waardevol.”

Ontvang ook het e-book Tips ter ondersteuning van Stille kinderen en schrijf je in voor meer inspiratie!


Uit de oude doos!
> Huilen

Twee jaar heb ik met veel plezier avonden georganiseerd over huilen. Veel ouders vinden het heel moeilijk als hun baby/ kind huilt. Zeker als ze geen idee hebben waardoor het komt. Huilen doet iets met je. Het kan onzekerheid en stress geven: is er iets aan de hand? Doe ik iets verkeerd? Meer kennis over huilen geeft meer ontspanning en vertrouwen.

Ik ben gestopt met het actief aanbieden van deze avonden vanwege tijdgebrek en omdat ik mij wil toeleggen op stille kinderen. Maar aangezien ik het nog steeds belangrijk vind om meer informatie over huilen met ouders te delen en ze te inspireren, kun je hier het informatieblad die ik ouders na afloop aanbood, downloaden.

-> Download hier het gratis Informatieblad Huilen – metJANNE

> Schrijven van een geboorteplan

“ Hoe zou jij je kindje welkom willen heten? “ Dat is wat mij betreft de kernvraag bij het schrijven van een geboorteplan. Nog steeds heb ik moeite met het woord. Het laatste wat je immers kunt  doen is een bevalling plannen dus je weet nooit hoe het loopt.

Maar… dat wil niet zeggen dat je het om die reden net zo goed kunt laten. In tegendeel, ik denk dat het heel belangrijk is dat je je kindje kunt verwelkomen zoals jij dat het liefst zou willen. Dat je er bij stil staat wat je het liefst zou willen als het anders loopt dan je hoopt. En dat de mensen die hierbij direct betrokken zijn, van deze wensen op de hoogte zijn. En daar is een geboorteplan een heel goed middel voor.

Dus: droom er over, brainstorm, vraag andere ouders naar hun ervaringen, praat het met elkaar door en schrijf je wensen op papier. En bespreek dit met je verloskundige of gynaecoloog zodat ook zij weten wat jullie wensen zijn en zij hier rekening mee kunnen houden.

Vind je het lastig om een geboorteplan te schrijven? En heb je geen idee wat je erin zou kunnen zetten? Om je op weg te helpen heb ik een template gemaakt met onderwerpen die je erin zou kunnen zetten samen met een aantal tips. Kort en bondig. Zie het als inspiratie en niet als invulformulier. Als je hem wilt gebruiken,  kun je hem hier downloaden.

 -> Download hier de gratis opzet geboorteplan: Welkomsgeschenk-metJANNE


Mocht het informatieblad over huilen of de opzet geboorteplan vragen oproepen, aarzel niet om contact met mij op te nemen. Stuur dan gerust een mail naar: contact@metjanne.nl. Ik help je graag.