Werkwijze

 

bloem
“Mensen gaan de brug pas over,
als ze verlangen naar de overkant.“

– omdenken –

Meestal speelt er een vraag, worstel jij of jullie kind ergens mee, of zou je graag iets aan een situatie willen veranderen. Dat íets hoeft niet duidelijk te zijn.

Op zo’n moment, kun je contact met mij opnemen via contact@metjanne.nl of telefonisch via: 06 – 48077963 en maken we een afspraak voor een ontdekgesprek.

Hoe ik werk

Jouw verlangen of die van jullie kind vormt mijn uitgangspunt

Dat verlangen hoeft nog niet duidelijk te zijn. Vaak is er een drang dat je ‘iets’ anders wilt of heb je geen idee meer hoe je jouw kind kunt helpen. Kortom je ligt s’nachts wakker over het HOE dan?

Volledige commitment

Na een uitgebreid ontdekgesprek, en alleen als ik denk dat ik jullie hier mee kan helpen, stuur ik een uitgebreid verslag en doe ik een voorstel inclusief de kosten. Anders niet. Nou ja, dat is niet helemaal waar: dan kijk ik binnen mijn brede netwerk of ik wellicht iemand ken die jullie verder kan helpen en zal dát adviseren.

We doen het samen

Als het een hulpvraag van jouw kind is dan heb ik jullie als ouders daarbij nodig. Allebei. Denk dus niet dat jullie alleen je kind hoeven te brengen en ik het dan wel ‘even fix’. Zo werkt het niet. Heus niet. Ik heb namelijk niet de illussie dat ik het beter weet dan jij en… ik kan het niet alleen. We moeten het samen doen. Sessies werken door en jouw kind heeft daar thuis ook ondersteuning bij nodig. Dus ik ga naast jullie staan. En naast jullie kind. Ik kijk mee. Spiegel. Beide kanten op. Ik bied handvatten. Ondersteun. Deel al mijn kennis en ervaring. Het vergt dus niet alleen inzet van mij maar van iedereen. Want trekken aan dode paarden weiger ik.

Stapje voor stapje

We gaan stapje voor stapje op onderzoek uit en kijken wat er nodig is. Bij het probleem staat we niet te lang stil: we gaan juist op zoek naar de mogelijkheden en gaan ervaren wat voor jou of jullie kind werkt. Pragmatisch en actief. Dat doe ik met weinig woorden want vaak maakt het zoeken naar woorden dat je in hetzelfde rondje blijft lopen. Daarom werk ik lichaamsgericht, maak ik gebruik van oude sjamanistische wijsheden en technieken, werk ik met verschillende rituelen, natuurelementen en (creatieve) werkvormen. En nee, het is ook niet altijd serieus. In plezier en ontspanning zit beweging en liggen vaak de mooiste openingen en oplossingen!

 Atijd maatwerk

Alles wat ik doe is dus maatwerk. Ik heb een broertje dood aan vaste stappenplannen, toetsen en labels omdat het je blikveld vernauwd.

Want ik ben er van overtuigd dat ouders en kinderen, net als ik, over een enorme eigen wijsheid beschikken. Dat als er oprecht en met aandacht geluisterd word, de juiste vragen worden gesteld en goede voorlichting wordt geven, je zelf gaan ontdekken wat deze antwoorden zijn. En daarna verder kunt op eigen kracht. En blijven spelen!

Waar ik werk

Mijn praktijkruimte is gevestigd in Magazijn14 op het HEMbrugterrein in Zaandam. Ik werk zowel binnen, op lokatie als buiten in de natuur.

Contact

Hebben jullie nog vragen of willen jullie graag vrijblijvend kennis maken, aarzel niet om contact op te nemen.