Werkwijze

 

bloem
“Waarom binnen je comfortzone blijven,
als daarbuiten veel meer te beleven valt.“

– Loesje –

metJANNE combineert oude sjamanistische rituelen en werkwijzen in combinatie met ervaringsgerichte coaching, zodat je gaat zakken van je hoofd, naar je buik, naar je voeten op de grond en gaat doen! En daarna weer verder kan, op eigen kracht, volgens je eigen pad!

Meestal speelt er een vraag, worstel jij of jullie kind ergens mee, of zou je graag iets aan een situatie willen veranderen. Dat íets hoeft niet duidelijk te zijn.

Op zo’n moment, kun je contact met mij opnemen via contact@metjanne.nl of telefonisch via: 06 – 48077963
en maken we een afspraak vor een ontdekgesprek.

> Coaching voor kinderen

Ter voorbereiding stuur ik een intakeformulier zodat jullie thuis alle basisgegevens alvast kunnen invullen. Verder staan er een aantal vragen in die ik vaak stel zodat jullie voorbereid het gesprek in kunnen gaan en we gericht aan de slag kunnen. Het ontdekgesprek voer ik het liefst met beide ouders of verzorgers en eventueel het kind. In dit gesprek kun je aangeven waar jullie tegen aan lopen en kunnen er over en weer vragen worden gesteld zodat ik een helder beeld krijg wat er speelt en jullie een idee hebt wat ik doe. Ik vind het heel belangrijk dat het voor alle partijen klikt. Ik coach alleen een kind als beide ouders akkoord zijn. Dat is niet alleen belangrijk voor mij maar ook voor het kind, zodat hij/ zij weet dat beide ouders achter hem/ haar staan.

> Altijd Maatwerk

Indien blijkt dat één gesprek niet genoeg is en er meer nodig is, stuur ik een uitgebreid verslag en voorstel op maat inclusief de kosten. Geen mens is hetzelfde, vandaar dat geen voorstel hetzelfde is. Het kan zijn dat een aantal losse sessies voldoende is, het kan ook wenselijk zijn om een bepaalde periode met jullie gezin mee te lopen en dan zal ik een trajectvoorstel doen: het hangt helemaal af van wat er nodig is. Het voordeel van een traject is dat alles is inbegrepen: het ontdekgesprek, voorbereidingstijd, coachingssessies, materialen en als er behoefte is aan tussentijds contact dan kan dat, zonder dat we op de klok hoeven te kijken. De lijnen zijn kort & snel. Er is voor iedereen een passend voorstel mogelijk.

Na elke drie sessie bespreken we hoe het gaat, of het goed voelt en/of we op dezelfde lijn zitten. En we nemen een besluit: gaan we door of stoppen we? Als het goed voelt gaan we door. Zo niet, dan stoppen we en de rest krijg je terug. Simpel. Voor mij is het namelijk heel belangrijk dat het voor alle partijen goed voelt en dat iedereen er volledig achter staat. Want dan is er zoveel méér mogelijk!

> Werkwijze in ’t kort

Tot in mijn tenen geloof ik in de kracht van spelen. Spelen is voor mij niet alleen een bezigheid, het is een state of mind. Spelen is met wat er (nu) is, actief ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Ik werk dan ook:

Verlangensgericht
Ervaringsgericht
Veel buiten
Pragmatisch en actief
Met veel verschillende rituelen en werkvormen

> Praktijkruimte

Mijn praktijkruimte is gevestigd in Magazijn14 op het HEMbrugterrein in Zaandam. Ik werk zowel binnen, op lokatie als buiten in de natuur.

Contact

Hebben jullie nog vragen of willen jullie graag vrijblijvend kennis maken, aarzel niet om contact op te nemen.