“ Jij bent de STOMSTE moeder van de hele wereld! “
“  ‘3 x keer kloppen!’ op de deur… “

“ Mag het licht aan op de gang?“
” Waarom….?”

Het liefst wil je dat je kind zelfverzekerd en stevig op de grond staat vol vertrouwen. Maar rond het 8-9e levensjaar lijkt er iets te veranderen. Je staat erbij en kijkt ernaar: jullie fantasierijke en eigengereide kind begint zich druk te maken over wat anderen van hen vinden, vergelijkt zichzelf met anderen, wordt kritisch, heeft driftbuien en/of is onzeker en bang om te falen. Het is verwarrend want het ene moment is hij of zij opeens groot maar op andere momenten juist klein en kwetsbaar.

Als ouder heb je soms het idee dat je kind vervroegd in de puberteit is beland. Maar dat is hij of zij niet

Kinderen rond de 9 voelen veel maar weten niet altijd hoe ze hiermee om moeten gaan en dat zie je terug in hun gedrag. Ze worden kritischer, denken na over leven en dood, trekken zich vaker terug op hun kamer, kunnen bang zijn in het donker en hun stemming kan snel veranderen.

Deze fase (want dat is het!) is een fase waar je kind doorheen mag gaan. Het probleem is echter dat, in tegenstelling tot de puberteit, hier weinig over bekend is. En dat is zonde! Want als je als ouder meer bewust bent wat er speelt, kun je jullie kind ook beter ondersteunen.

Vandaar dat ik al jaren thema avonden geef over dit onderwerp.

Voor wie?

Voor ouders van kinderen van 8 tot 11 jaar.

Wat kun je verwachten?

Een  gezellige en inspirerende avond in een kleine groep waarin iedereen de ruimte krijgt zijn of haar ervaring te delen en vragen te stellen. Tijdens deze avond gaan we dieper in op deze fase, laat ik je anders kijken en krijg je handvatten die je thuis direct kunt inzetten.

Na deze avond heb je:

 • Kennis over de ontwikkelingsfases van kinderen, en in het bijzonder die van een kind rond de 9e jaar
 • Inzicht in de belevingswereld en emoties van een 9-jarig kind
 • Praktische handvatten waarmee je je kind kunt begeleiden
 • Na afloop ontvang je het uitgebreide ebook over het Kind van 9 in je mail zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen;
 • Gedeelde ervaring met andere ouders
Over de avond, deze was informatief en deels voor mij om te voelen ’hoe jij erin staat als coach”
Ik wil namelijk niet dat er ’gewroet’ gaat worden in tere zieltjes. Een coach of therapeut kan ook heel veel stuk maken. Een ouder ook overigens.
Het was mooi om te horen dat je vertrouwd op de kracht in het kind en ouder zelf. En ik geloof iet in makkelijke oplossingen, sommige dingen zijn nu eenmaal niet makkelijk, en kan haar daar alleen maar in helpen en steunen.
Het was fijn om een inzicht te krijgen in ‘ het’ negenjarige kind en voelde en zag herkenning van hoe onze dochter nu de dingen ervaart.
Zie nu ook duidelijk verband met hoe ze op school omgaan met deze veranderingen ( vrije school).
Vond de setting prettig ( beter dan rijtje stoelen en powerpoint!) en ben heel benieuwd wat je nog meer gaat bieden.

Dank je wel Marianne. We vonden het een goede bijeenkomst met een prettige setting en fijn om een keer zo bewust stil te staan bij de fasen en de ontwikkeling van je kind.

Ik heb de avond als zeer prettig ervaren, een hoop speltips en boekentips mee naar huis genomen. De praktijk was modern, huiselijk en uitnodigend ingericht het gaf mij een prettig gevoel. En als je je prettig voelt praat dit makkelijker. De informatie was verhelderend en het is fijn om bevestiging te krijgen, ook van andere moeders.

Praktische informatie
 • Wanneer:

  Nog niet gepland

 • Door:

  Marianne Pigmans van metJANNE

 • Tijd:

  20.00-21.30 uur

 • Groepsgrootte:

  max 5 ouders

 • Prijs:

  15,00 (incl. BTW)

Maar ik wil nu al graag meer weten!

Dat kan! Je kunt over deze fase een e-book los bestellen. Dit kan hier.