“ 3 x keer kloppen! “
“ Ben jij mijn vader wel? “
“ Mag het licht aan op de gang?“
“ Jij bent de stomste moeder van de hele wereld! “
” Hoe werkt de zwaartekracht?”

Kinderen rond de 9 jaar voelen veel en weten niet altijd hoe ze hiermee om moeten gaan en dat zie je terug in hun gedrag. Ze worden kritischer, zijn bezig met leven en dood, kunnen weer bang zijn in het donker en kunnen het ene moment tegen je uitvallen en het volgende moment bij je op schoot kruipen. Als ouder heb je soms het idee dat je kind vervroegd in de puberteit is beland.

Maar dat is hij of zij niet. Kinderen rond de 9 jaar zitten in een bijzondere ontwikkelingsfase maar helaas zijn weinig ouders hiervan op de hoogte. Gek eigenlijk, want als je om je heen gaat vragen zul je merken dat veel ouders veel punten zullen herkennen en het ook als een lastige fase zien.

Herkenbaar? Wil je hier meer over weten? Ben je op zoek naar handvatten en vind je het fijn om jouw ervaringen met andere ouders te delen? Dan is deze avond voor jou!

Voor wie?

Voor ouders van kinderen van 8 tot 11 jaar.

Wat kun je verwachten?
 • Kennis over de ontwikkelingsfases van kinderen, en in het bijzonder die van een kind rond de 9e jaar
 • Inzicht in de belevingswereld en emoties van een 9-jarig kind;
 • Handvatten waarmee je je kind kunt begeleiden;
 • Na afloop ontvang je een uitgebreid informatieblad in je mail zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen;
 • Gedeelde ervaring met andere ouders.
Praktische informatie
 • Wanneer

  Woensdag 22 juni 2022

 • Tijd:

  20.00 – 21.30 uur

 • Groepsgrootte:

  max 4 ouders

 • Prijs:

  15,00 (incl. BTW)

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen?
Over de avond, deze was informatief en deels voor mij om te voelen ’hoe jij erin staat als coach”
Ik wil namelijk niet dat er ’gewroet’ gaat worden in tere zieltjes. Een coach of therapeut kan ook heel veel stuk maken. Een ouder ook overigens.
Het was mooi om te horen dat je vertrouwd op de kracht in het kind en ouder zelf. En ik geloof iet in makkelijke oplossingen, sommige dingen zijn nu eenmaal niet makkelijk, en kan haar daar alleen maar in helpen en steunen.
Het was fijn om een inzicht te krijgen in ‘ het’ negenjarige kind en voelde en zag herkenning van hoe onze dochter nu de dingen ervaart.
Zie nu ook duidelijk verband met hoe ze op school omgaan met deze veranderingen ( vrije school).
Vond de setting prettig ( beter dan rijtje stoelen en powerpoint!) en ben heel benieuwd wat je nog meer gaat bieden.

Dank je wel Marianne. We vonden het een goede bijeenkomst met een prettige setting en fijn om een keer zo bewust stil te staan bij de fasen en de ontwikkeling van je kind.

Bedankt voor het toesturen van het informatieblad! Ik kan dit zeker gebruiken. Ik vond de avond leerzaam en ook de uitwisseling onderling erg prettig. Er kwam trouwens wel het een en ander naar boven borrelen van vroeger.

Ik realiseerde me toen weer wat ik al veel had meegemaakt op die leeftijd. Wat dat betreft heeft mijn dochter gelukkig een wat meer onbezorgde jeugd, hoewel het sterfgeval van onze vriend haar natuurlijk wel geraakt heeft.

Ik ontvang trouwens graag je nieuwsbrief, zo houden we in ieder geval contact.  En als ik vragen heb, dan weet ik je te vinden ..:-)
Ik heb de avond als zeer prettig ervaren, een hoop speltips en boekentips mee naar huis genomen. De praktijk was modern, huiselijk en uitnodigend ingericht het gaf mij een prettig gevoel. En als je je prettig voelt praat dit makkelijker.

De boekenkast thuis ziet er nu een beetje hetzelfde uit als bij jou. Verf, papier en kleurpotloden zijn hierdoor aantrekkelijker voor de kinderen thuis. Eerder stond dit allemaal in een gesloten kast. Er werd wel al veel gebruik van gemaakt maar nu dus nog meer en dat is wel fijn nu het weer iets kouder wordt en de kinderen zich meer binnen moeten vermaken.

De informatie was verhelderend en het is fijn om bevestiging te krijgen, ook van andere moeders.
Ik ben nu aan het lezen in het boek “kind van negen” en hoop dat er daarmee al een heleboel gevoel in begrip kan worden omgezet.
Nogmaals bedankt en succes verder!