“ 3 x keer kloppen! “
“ Ben jij mijn vader wel? “
“ Mag het licht aan op de gang?“
“ Jij bent de STOMSTE moeder van de hele wereld! “
” Hoe werkt de zwaartekracht?”

Als ouder heb je soms het idee dat je kind vervroegd in de puberteit is beland

Een kind van 9 voelt veel en weet niet altijd hoe hiermee om te gaan en dat zie je terug in hun gedrag. Ze worden kritischer, zijn bezig met leven en dood, kunnen weer bang zijn in het donker en kunnen het ene moment tegen je uitvallen en het volgende moment bij je op schoot kruipen.

Maar dat is hij of zij niet

Kinderen rond de 9 jaar zitten in een bijzondere ontwikkelingsfase maar helaas zijn weinig ouders hiervan op de hoogte. Gek eigenlijk, want als je om je heen gaat vragen zul je merken dat veel ouders veel punten zullen herkennen en het ook als een lastige fase zien.

Herkenbaar?

Wil je hier meer over weten? Ben je op zoek naar handvatten en vind je het fijn om jouw ervaringen met andere ouders te delen? Dan is deze avond over het kind van 9 voor jou!

Voor wie?

Voor ouders van kinderen van 8 tot 11 jaar.

Wat kun je verwachten?

Een  gezellige en inspirerende avond in een kleine groep waarin iedereen de ruimte krijgt zijn of haar ervaring te delen en vragen te stellen. Tijdens deze avond laat ik je anders kijken en krijg je handvatten die je thuis direct kunt inzetten.

Na deze avond heb je:

 • Kennis over de ontwikkelingsfases van kinderen, en in het bijzonder die van een kind rond de 9e jaar
 • Inzicht in de belevingswereld en emoties van een 9-jarig kind
 • Praktische handvatten waarmee je je kind kunt begeleiden
 • Na afloop ontvang je een uitgebreid informatieblad in je mail zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen
 • Gedeelde ervaring met andere ouders
Over de avond, deze was informatief en deels voor mij om te voelen ’hoe jij erin staat als coach”
Ik wil namelijk niet dat er ’gewroet’ gaat worden in tere zieltjes. Een coach of therapeut kan ook heel veel stuk maken. Een ouder ook overigens.
Het was mooi om te horen dat je vertrouwd op de kracht in het kind en ouder zelf. En ik geloof iet in makkelijke oplossingen, sommige dingen zijn nu eenmaal niet makkelijk, en kan haar daar alleen maar in helpen en steunen.
Het was fijn om een inzicht te krijgen in ‘ het’ negenjarige kind en voelde en zag herkenning van hoe onze dochter nu de dingen ervaart.
Zie nu ook duidelijk verband met hoe ze op school omgaan met deze veranderingen ( vrije school).
Vond de setting prettig ( beter dan rijtje stoelen en powerpoint!) en ben heel benieuwd wat je nog meer gaat bieden.

Dank je wel Marianne. We vonden het een goede bijeenkomst met een prettige setting en fijn om een keer zo bewust stil te staan bij de fasen en de ontwikkeling van je kind.

Ik heb de avond als zeer prettig ervaren, een hoop speltips en boekentips mee naar huis genomen. De praktijk was modern, huiselijk en uitnodigend ingericht het gaf mij een prettig gevoel. En als je je prettig voelt praat dit makkelijker. De informatie was verhelderend en het is fijn om bevestiging te krijgen, ook van andere moeders.
Praktische informatie
 • Wanneer:

  Dinsdag 16 januari 2024

 • Door:

  Marianne Pigmans van metJANNE

 • Tijd:

  20.00-21.30 uur

 • Groepsgrootte:

  max 5 ouders

 • Prijs:

  15,00 (incl. BTW)