Boosheid. Driftbuien.
Hoe ga je daar nou mee om?
Laat je hem of haar uitrazen of juist niet?
Probeer je het gesprek aan te gaan?
En heeft dat effect?
Of stuur je ze weg om af te koelen?

 
Steeds vaker krijg ik ouders en kinderen in mijn praktijk die hier mee worstelen. Daarom een informatieve en interactieve avond om het daar met elkaar over te hebben. Om kennis op te doen en ervaringen te delen. Ik geef je mijn kijk hierop en praktische handvatten hoe je hier thuis mee om kunt gaan, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen om je kind te ondersteunen
Voor wie?

Ouders van temperamentvolle kinderen

Wat kun je verwachten?
 • kennis over kennis over wat er gebeurt bij een boos kind;
 • handvatten waarmee je je kind kunt ondersteunen;
 • Handvatten hoe je driftbuien kunt voorkomen
 • gedeelde ervaring met andere ouders.

Het is fijn dat er met zo’n klein clubje tijd en aandacht is voor je persoonlijke verhalen, maar ook even confronterend, want je kunt niet alleen toehoren en je moet aan de bak. Maar daar zaten we tenslotte ook voor en dat maakt het zeker waardevol!

Het is fijn om de theorie erachter weer een keer uitgelegd te krijgen, in het kader van “boos”, het is fijn om te begrijpen waarom hij boos doet en niet alleen maar te denken dat het lastig is om mee om te gaan. Het zal nog wel een proces worden om hem meer bij zijn gevoel te laten komen, maar we gaan hiermee aan de slag.

Sommige adviezen zijn open deuren, maar ik weet dat, hoe vaker is ze hoor, hoe meer ze beklijven en het fijn is om ze met een (eigen)voorbeeld erbij te visualiseren. En soms zie ik het ook niet, de blinde vlek voor je eigen kinderen. Die bewustwording geeft me ook vertrouwen.

Ik ben benieuwd wat er de volgende keer (met me) gebeurd als hij daadwerkelijk weer zo’n ontploffing heeft, of het dan ook gaat lukken, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dank je wel voor je tijd, inzet en luisterend oor.

Praktische informatie
 • Wanneer: nog niet bepaald

  Je kunt je altijd aanmelden voor de interesselijst,
  dan hou ik je op de hoogte!

 • Tijd: 20.00 – 21.30 uur
 • Groepsgrootte: max. 4 personen
 • Prijs: 15,00