Boosheid. Driftbuien.
Hoe ga je daar nou mee om?
Laat je hem of haar uitrazen of juist niet?
Probeer je het gesprek aan te gaan?
En heeft dat effect?
Of stuur je ze weg om af te koelen?
Steeds vaker krijg ik ouders en kinderen in mijn praktijk die hier mee worstelen. Er is ze aangeraden als hun kind boos is, hier geen aandacht aan te besteden. Regels te stellen en deze consequent te handhaven en goed gedrag te belonen met een compliment.
Veel ouders proberen het maar meestal met een knoop in hun buik. Het voelt niet fijn om je kind te negeren of weg te sturen als het boos is. En meestal werkt het averechts. Er ontstaat een strijd binnen het gezin tussen groot en klein. Waar tegen elkaar wordt geschreeuwt, de trap op wordt gestampt en met deuren geslagen. Er zijn dan alleen maar verliezers: een verdrietige en ongelukkige ouder beneden en een boos en ongelukkig kind boven. Helemaal uit verbinding.
Terwijl je diepste verlangen is dat er verbinding is en het gezellig is in huis. Dat je kind vertelt wat hem of haar dwars zit. Dat je hem of haar kunt helpen met de dingen waar het mee worstelt. Dat het kind weet dat er naar hem of haar geluisterd word. Natuurlijk ben je wel eens boos op elkaar maar zolang er over en weer op een respectvolle manier wordt gecommuniceerd, is dat helemaal niet erg.
Eerder gaf ik hier inspiratieavonden over maar nu heb ik er een training van gemaakt zodat je dit samen met je kind kunt ontdekken en onderzoeken. Want de moeilijkheid zit hem er in dat je het patroon wilt doorbreken en daar is meer tijd voor nodig. En daar kan ik je bij helpen.
Aangezien het de eerste keer is dat ik het in deze vorm giet, ben ik op zoek naar testers! Die tegen een gereduceerd tarief deze training willen volgen. Het enige wat ik hiervoor vraag is goudeerlijke feedback zodat ik het verder kan ontwikkelen en finetunen. Mocht je dit willen: neem dan contact op!
Voor wie?
- Temperamentvolle kinderen van 9 tot 12 jaar en één van de ouders;
- die nieuwsgierig zijn en tijd willen maken om samen aan de slag te gaan;
- bereid is zijn of haar ervaren te delen in een kleine groep.
Wat kun je verwachten?
Drie waardevolle bijeenkomsten in mijn praktijk samen met je kind. Na elke bijeenkomst stuur ik je informatie zodat je dit nog eens rustig door kunt doorlezen en kunt delen met de andere ouder. En ik geef je inspiratie/ oefeningen om thuis samen mee aan de slag te gaan.
Na deze training: