Boosheid. Driftbuien.
Hoe ga je daar nou mee om?
Laat je hem of haar uitrazen of juist niet?
Probeer je het gesprek aan te gaan?
En heeft dat effect?
Of stuur je ze weg om af te koelen?

Steeds vaker krijg ik ouders en kinderen in mijn praktijk die hier mee worstelen. Er is ze aangeraden als hun kind boos is, hier geen aandacht aan te besteden.  Regels te stellen en deze consequent te handhaven en goed gedrag te belonen met een compliment.

Veel ouders proberen het maar meestal met een knoop in hun buik. Het voelt niet fijn om je kind te negeren of weg te sturen als het boos is. En meestal werkt het  averechts. Er ontstaat een strijd binnen het gezin tussen groot en klein. Waar tegen elkaar wordt geschreeuwt, de trap op wordt gestampt en met deuren geslagen. Er zijn dan alleen maar verliezers: een verdrietige en ongelukkige ouder beneden en een boos en ongelukkig kind boven. Helemaal uit verbinding.

Terwijl je diepste verlangen is dat er verbinding is en het gezellig is in huis. Dat je kind vertelt wat hem of haar dwars zit. Dat je hem of haar kunt helpen met de dingen waar het mee worstelt. Dat het kind weet dat er naar hem of haar geluisterd word. Natuurlijk ben je wel eens boos op elkaar maar zolang er over en weer op een respectvolle manier wordt gecommuniceerd, is dat helemaal niet erg.

Eerder gaf ik hier inspiratieavonden over maar nu heb ik er een training van gemaakt zodat je dit samen met je kind kunt ontdekken en onderzoeken. Want de moeilijkheid zit hem er in dat je het patroon wilt doorbreken en daar is meer tijd voor nodig. En daar kan ik je bij helpen.

Aangezien het de eerste keer is dat ik het in deze vorm giet, ben ik op zoek naar testers! Die tegen een gereduceerd tarief deze training willen volgen. Het enige wat ik hiervoor vraag is goudeerlijke feedback zodat ik het verder kan ontwikkelen en finetunen. Mocht je dit willen: neem dan contact op!

Voor wie?
 • Temperamentvolle kinderen van 9 tot 12 jaar en één van de ouders;
 • die nieuwsgierig zijn en tijd willen maken om samen aan de slag te gaan;
 • bereid is zijn of haar ervaren te delen in een kleine groep.
Wat kun je verwachten?

Drie waardevolle bijeenkomsten in mijn praktijk samen met je kind. Na elke bijeenkomst stuur ik je informatie zodat je dit nog eens rustig door kunt doorlezen en kunt delen met de andere ouder. En ik geef je inspiratie/ oefeningen om thuis samen mee aan de slag te gaan.

Na deze training:

 • Begrijpen jullie wat er eigenlijk gebeurt als je boos word;
 • Is er wederzijds begrip
 • Heeft je kind ervaren hoe hij of zij anders met hun driftbuien om kan gaan;
 • Heb je handvatten waarmee je jullie kind kunt ondersteunen;

Het is fijn dat er met zo’n klein clubje tijd en aandacht is voor je persoonlijke verhalen, maar ook even confronterend, want je kunt niet alleen toehoren en je moet aan de bak. Maar daar zaten we tenslotte ook voor en dat maakt het zeker waardevol!

Het is fijn om de theorie erachter weer een keer uitgelegd te krijgen, in het kader van “boos”, het is fijn om te begrijpen waarom hij boos doet en niet alleen maar te denken dat het lastig is om mee om te gaan. Het zal nog wel een proces worden om hem meer bij zijn gevoel te laten komen, maar we gaan hiermee aan de slag.

Sommige adviezen zijn open deuren, maar ik weet dat, hoe vaker is ze hoor, hoe meer ze beklijven en het fijn is om ze met een (eigen)voorbeeld erbij te visualiseren. En soms zie ik het ook niet, de blinde vlek voor je eigen kinderen. Die bewustwording geeft me ook vertrouwen.

Ik ben benieuwd wat er de volgende keer (met me) gebeurd als hij daadwerkelijk weer zo’n ontploffing heeft, of het dan ook gaat lukken, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dank je wel voor je tijd, inzet en luisterend oor.

Praktische informatie
 • Wanneer: woensdagmiddag

  Precieze data volgen nog

 • Tijd: 15.00 – 16.30 uur
 • Groepsgrootte: max. 3 ouder - kind stellen
 • Tester prijs: 60,00