Het is nog koud en donker. In de natuur gebeurt er al van alles. Vaak onzichtbaar in Moeder Aarde, maar de eerste tekenen van nieuw leven worden zichtbaar: de sneeuwklokjes laten zich zien, de eerste lammetjes worden geboren en aan de bomen verschijnen de eerste knoppen. Kortom… nieuw leven ontwaakt. Verborgen krachten worden zichtbaar. Met Imbolc vier je het licht in de duisternis en wakkeren deze aan! Daarom wordt het ook wel het vuurfestival of lichtfeest genoemd. Overigens betekent Imbolc ‘in de buik’, daar waar het leven begint.

De Godin Bridgit

Met Imbolc wordt de Godin Bridgit vereerd. Brigid wordt ook gezien als de drievoudige godin. Ze vertegenwoordigt alle drie de fasen en gezichten van de vrouw: de jonge maagd, de liefdevolle moeder en de wijze vrouw. Zij is niet alleen de Godin van de geneeskunde  en vruchtbaarheid maar ook poëzie en onderwijs, evenals ambacht.

Reinig je huis

Na al dat binnen zitten (zeker nu met de lockdown) ontstaat ook de behoefte om schoon schip te maken voor de komende tijd. We doen afstand van de winter en maken ons klaar voor de lente. “Februa” (uit februari) is ook het Latijns voor zuivering. Het is fijn om alle rommel op te ruimen en/of weg te gooien, de ramen en deuren open te zetten om de boel te luchten en schoon te maken. De voorjaarsschoonmaak is er niet voor niets!

Je kunt je huis fysiek schoonmaken met zeep maar ook energetisch. Voeg dan een scheutje Agua de Florida toe. Als je een uitgebreide beschrijving wil hoe je dit kunt doen, kijk dan even op de website van Lunadea.

Wat wil je gaan zaaien?

Imbolc is het moment om stil te staan bij doelen die je het komende jaar wil gaan bereiken. Niet alleen de verborgen Aardkrachten worden zichtbaar  maar ook onze eigen nog verborgen talenten. Net als het leven dat in de buik van Moeder Aarde sluimert, hebben we vaak doelen, ideeën of plannen die ergens in ons sluimeren. Door hier aandacht aan te schenken en ze concreet te maken, zet je de eerste stap om ze te gaan verwezenlijken. Op weg naar groei. Neem hier lekker de tijd voor!

Als je het lastig vind hier vorm aan te geven, neem dan gerust contact op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *